duminică, 8 aprilie 2012

PROTESTUL PENTRU ORICE


In ultima perioada in Romania traim un fenomen pe care eu il numesc PROTESTUL PENTRU ORICE. Protestam cu multa dreptate impotriva actualei guvernari, protestam pentru micsorarea salarilor si a pensilor si scaderea nivelului de trai,odata cu cresterea saracirii populatiei, protestam pentru SMURD, protestam impotriva privatizarilor frauduloase, protestam pentru ca se pune in pericol natura, protestam impotriva taierii padurilor, protestam impotriva exploatarii gazelor de sist, protestam impotriva deschiderii exploatarii de la Rosia Montana, protestam impotriva introducerea cartelelor electronice in sistemul de sanatate, ect. Etc.
Unele proteste sunt indreptatite si au o mare importanta, altele prin exagerarile unora duc PROTESTUL IN DERIZORIU.
Odata cu acest fenomen a aparut si o noua ocupatie. Ocupatia de PROTESTATAR, care protesteaza pentru orice doar de dragul de a-si striga in strada frustrarea. Acestia sunt intalniti la orice manifestatie de protest, striga ce striga ceilalti, sau cei doare pe ei si astfel isi descarca frustarile acumulate in decursul vietii.
Frustarea acestor oameni si felul cum se manifesta I suspecteaza ca din punct de vedere psihic, ar putea sa aibe ceva probleme, un sindrom psihic de adanca frustrare a PROTESTATARULUI PENTRU ORICE.
Pana aici ar fi problema lor, daca nu ar duce in derizoriu aceasta institutie a societatii civile, ce se numeste MANIFESTATIE DE PROTEST , serioasa si pentru lucruri serioase, facute pentru o societate mai buna.
In cadrul acestor protestarii de profesie sau adunat o serie de grupari cu orientari mai putin “ortodoxe” cum ar fi: Noua dreapta, Anonimus, Suporterii de tot felu, organizatii de homosexuali, etc. Acestia prin actiunile pe care le inteprind si modul cum protesteaza, fac de multe ori mai mult rau decat bine, aducand aceasta institutie a PROTESTULUI in derizoriu si facand jocul celor impotriva carora societatea umana protesteaza cu adevarat.
Astazi nemultumirea poate fi intalnita oriunde in viata sociala, astazi nemultumitii sunt peste tot, dar a discredita miscarea de protest, a o duce in derizoriu, a striga orice si impotriva oricui si sa te manifesti ca un descreierat sau un animal, inseamna sa faci jocul celor de la putere si cred ca cu buna stiinta.
Deci mare grija oameni de bine, disociati-va de cei ce duc PROTESTUL IN DERIZORIU si fac pe rebelii revolutionari doar de dragul lor si a binefacerilor ce le-ar putea obtine ca sa le satisfaca orgolile.
Astazi avem atatea exemple demne de cascadorii rasului-plansului in cadrul organizatilor de revolutionari din 1989, care ne arata ce inseamna sa fi PROTESTATARUL DE PROFESIE.
Ma doare sa vad astazi ca manifestatile de protest sunt luate din ce in ce mai putin in seama si asta din cauza ca am dus ; PROTESTUL IN DERIZORIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu