miercuri, 18 mai 2016

PAREREA MEA DESPRE DACISM, SI PERICOLUL CARE NE PASTE

    Astazi nu poate sa conteste nimeni ca acest curent exista, ca acest curent are foarte multi adepti, ca el se manifesta pe in intregul areal al tarii noastre, cu preponderenta in locuri si zone cu o puternica incarcatura istorica si spirituala.
    Acest curent il gasim in viata reala, manifestindu-se in grupuri organizate, in manifestatii istorico-culturale, si in special in “virtual” in retelele de socializare gen Facebook.
    DACISMUL, la inceput a aparut ca o manifestare a dragostei de strabunii DACI, a dragostei de neam si tara, prin carti scrise de diferiti autori(mai noi sau mai vechi), care proslaveau curajul, cinstea, demnitatea strabunilor nostri DACI. Ulterior in dorinta de senzational, aceste lucrari au inceput sa impinga acest curent intr-o zona a imaginatiei, a esotericului, a fabulosului, in dorinta de a stirnii senzationalul, interesul si a castiga cati mai multi adepti.
    E de necontestat astazi existenta si incercarea aparitiei unor grupuri de tip “ new age” care propaga manifestari, ca neozamolxianismul, si alte tipuri de manifestari spirituale si chiar religioase. 
    Parerea mea personala este ca toate aceste curente, toate aceste manifestari, care nu au la baza adevarul si realitatea istorica, bazata pe cercetare adevarata, duc in derizoriu curentul DACISM, si i aduc mari deservicii.
   Am participat la multe astfel de actiunii spirituale si i-am intrebat pe cei care le conduceau pe ce se bazeaza, daca noi stim ce facem? Raspunsul: Pe inspiratia lor divina, viziuni, regresii in alte vieti etc.
   Dupa umila mea parere DACISMUL, este dragostea de strabunii nostri, dragostea de neam, dragostea de tara, legatura noastra prin timp, si radacina noastra ancestrala, care ne mentine continuiitatea ca popor. In lumina acestei importante, consider o mare gresala, ca acest curent patriotic, sa fie dus in derizoriu, prin manifestari istorico-cultural-spirituale, care pot fi catalogate ca manifestari sectante de tipul “new age”, prin scrieri de factura SF, care nu au nimic comun cu realitatea istorica si o cercetare care poate prezenta dovezi palpabile.
   Marele pericol ce paste DACISMUL, si esenta acestuia, este multitudinea de asa zisi lideri, care in egoul lor, sau din dorinta de a iesii in fata, sau alte motive constiente sau inconstiente, duc aceasta manifestare a patriotismului nostru spre tot felul de manifestari, care au nuanta de factura yoghina, samanica, “new age”, etc.
   Cu riscul de a ma repeta intaresc parerea mea personala spunindu-va:
DACISMUL REPREZINTA DRAGOSTEA DE STRABUNI, NEAM SI TARA, ESTE UN SENTIMENT PATRIOTIC, O LEGATURA ANCESTRALA SI RADACINA NOASTRA EXISTENTIALA CA POPOR!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu