joi, 18 noiembrie 2010

CODUL MUNCII SAU CODUL EXPLOATARII

Zilele acestea se vorbeste din ce in ce mai mult de o posibila schimbare a "codului muncii" E drept ca din cele mai vechi timpuri omenirea a trait dupa "CODURI", care indicau calea pe care urmeaza sa o pacurga semenii nostri in diverse etape ale vietii.Toate codurile au un punct comun. Se bazeaza pe valori morale pe care indivizii trebuie sa le respecte. Vorbind de CODUL MUNCII, ar trebui sa ne referim la munca cinstita a angajatului si la rasplata cinstita din partea patronului.
Asa o fi ?.....In Romania se pare ca nu !...Angajatul nu stie cum sa-l fenteze pe patron, iar patronul nu stie cum sa faca sa-l exploateze mai mult pe angajat si sa nu-l plateasca.
Culmea, culmilor e atunci cand STATUL devine partinitor si se aliaza cu PATRONATUL ca sa poata exploata mai bine cetateanul care i-a ales in functii.Atunci programul de munca creste la 12 ore, salarile scad, patronul te da afara cand vrea el, te plateste dupa bunul plac, iar bietul cetatean care trebuia sa se bucure de protectia STATULUI si a CONSTITUTIEI, se transforma in SCLAV
IN ACEST CAZ "CODUL MUNCII" A DEVENIT CODUL EXPLOATARII"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu