duminică, 6 noiembrie 2011

CE SE INTAMPLA CU UMANITATE A ?


Alejandro Bullon, a scris o carticica cu titlul “ Lumea noastra Incotro”. Lasand la o parte caracterul religios al acestei scrieri, va propun sa cititi si meditati la unele din capitolele acestei carti : razboaie si vesti de razboaie; hristosi mincinosi si profeti mincinosi; cutremure si uragane; o lume nemiloasa; o generatie obsedata de sex; recesiunea economica; o persecutie ciudata.
Nu vi se pare ca traim aceste timpuri, nu vi se pare ca aceste lucruri fac parte din cotidianul zilelor noastre, nu vi se pare ca fiecare zi ne aduce noi si noi necazuri, catastrofe, conflicte sociale, razboaie. Nu vi se pare ca pe zi ce trece devenim mai rai , mai intoleranti, mai egoisti, mai individualisti.
Spre ce ne indreptam ? Oare aceasta este calea buna pe care trebuie sa o urmam. Oare liderii umanitatii ne conduc spre un viitor acceptabil, sau spre prapastia si catastrofa intregii omeniri… Analizati oameni buni, nu va comportati ca o turma de elefanti, care urmandu-si liderul se arunca in prapastie.
Liderii la ora actuala, imbatati de betia puterii, orbiti de miliardele din conturi, de averile exorbitante, au uitat de datoria lor de a conduce umanitatea spre prosperitate. Propria lor prosperitate nu le da voie sa vada mizeria in care traiesc semenii lor, I-a izolat de acestia, facandu-I sa traiasca intr-o lume paralela, iar privirea aruncata inspre lumea noastra a celor saraci le provoaca greata si repulsie.
De aceea va intreb ; E bine sa-I urmam ? E bine sa le mai dam crezare ? Umanitatea este pe drumul cel bun, sau se indreapta spre distrugere ?
In alta ordine de idei ma intreb, daca noi astazi mai traim dupa normele firesti ale caracterului uman. Daca nu ne-am “animalizat “, comportandu-ne zilnic violent, egoist, rautacios. Daca astazi nu punem mai presus de cultura si morala caracteristica umanitatii, mizeria, sexul, incultura, avaritia, lacomia, bestialitatea, infumurarea si infatuarea. Aceste lucruri ma fac sa ma intreb daca, am evoluat sau am involuat, daca mai suntem oameni sau animale, daca vom mai exista ca specie sau vom disparea.
La orizont au inceput sa apara norii sangerii, ai dragonului de foc.
Sa fie asta sfarsitul ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu