vineri, 23 decembrie 2011

DACA ASTA ESTE VIITORUL…..NU AVEM VIITOR


Se spune ca tanara generatie este viitorul unei natiunii , iar daca nu ne limitam la o delimitare teritoriala, este viitorul omenirii…..De acea cuget !?
M-am urcat in tranvaiul 32, mare aglomeratie, mai multi tineri, baieti si fete, de la liceul Bolintineanu se imping, rad, folosesc cuvinte obscene. O femeie in varsta de la tara le atrage atentia sa nu se mai impinga si sa vorbeasca frumos. Raspunsul vine ca o lovitura…” Taci babo ca-ti trag m…” Un domn incearca sa-I puna la punct, eu din cauza aglomeratiei nu ajung pana la adolscentul respectiv sa-I rup urechile…..fetele din grup rad si vorbesc obraznic si vulgar.
Astia sunt tinerii nostri ? Viitorul ?…..e trist dar adevarat.
Sunt cei care la ora actuala le lipseste sapte ani de acasa, cei care prin educatia de dupa 1989 se gandesc la necesitatile fiziologice imediate si distractie. Nici un ideal, nici o dorinta de a face ceva maret…..nici o speranta de viitor !Ma intreb cum au ajuns aici si caut raspunsuri. Sa fie faptul ca parintii in grija lor de a le asigura existenta nu mai au timp de educatie, sa fie scoala unde nu se mai invata si rezultatele sunt cele de la bacalaureatul din 2011, sa fie mass media, care prin programele de divertisment de proasta calitate si lipsite total de spiritul educativ, promoveaza manelisti si tarfe intretinute de bogatasii zilei ? Cred ca de fapt este libertatea obtinuta dupa Decembrie 1989 prost inteleasa. Cred ca e vina sistemului in care traiesc acesti tineri, sistem care promoveaza banul si nu moralitatea, educatia si cultura.
Ce este de facut ? Mai putem spera ceva de la aceasta generatie ? Care va fi viitorul omenirii in contextul in care acesti tineri duc stafeta mai departe ?
In final as vrea sa va doresc MULTI ANI FERICITI ! si un AN NOU FERICIT ! cu tot gustul amar ce mi l-a lasat acei tineri din tranvaiul 32, care ma fac sa ma intreb daca omenirea mai are viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu