duminică, 1 februarie 2015




DINCOLO DE CORTINA

Cand patrunzi dincolo de cortina, vezi cabinele actorilor, suflerul, scenaristul, regizorul, decorurile, masinisti, toti cei ce contribue la “SPECTACOL”
Actorii astazi, mai buni sau mai rai apar pe scena in aplauzele publicului, si functie de reusita spectacolului primesc ovatii sau huiduieli.
Azi in urma unui scenariu semnat CIA, regizorul a pus in scena o noua piesa, s-au pregatit decorurile, masinisti au tras sforile si suflerul i-a soptit primadonei blonde, striga “grl. Coldea este , un corupt”. Aceasta teatral a iesit in scena si pe fondul demisiei domnului Maior, si-a jucat rolul magistral de decapitare a SRI-ului.
Acum urmeaza o ancheta interna. Facuta de cine? Daca serviciul este decapitat. Apoi o ancheta parlamentara, site-i nu trebuie sa-i scape nimic.
Va intrebati ce rost are? E …scenaristu a urzit o intriga perfecta. Controalele, anchetele nu sint degeaba. Urmaresc sa depisteze si sa inlature ultimile reminescente patriotice din cadrul serviciului. Si ca spectacolul sa fie complect se extinde si in partea “asa zis civila” UTI, si se face curatenie si acolo de la cap spre coada.
Din fericire actorii care joaca in rolurile secundare se pierd in obscuritate, pentru ca nu e timpul sa-si arate propriul talent si maiestria.
Cortina cade… O parte a spectatorilor aplauda incantati si manipulati de frumusetea spectacolului, o parte huiduie, iar cei ce analizeaza si isi iau in serios rolul de “critici”, pun si acest spectacol pe lista celor slabe si ipocrite de genul …
 “Je suis Charlie”
Domnilor scenaristi si regizori, actorii romani au fost tot timpul imprevizibili si au improvizat pe scena, si atunci cand au uitat textul. Esecul spectacolului va apartine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu