sâmbătă, 1 iunie 2019




IMIXTIUNI SPIRITUALE

   Credinţa a început odată cu apariţia OMULUI şi a vieţii. Acesta vrând să mulţumească DIVINITĂŢII, dar şi temător de puterea SA, şi-a manifestat CREDINŢA, prin diverse RITUALURI, şi JERTFE , care le-a făcut după propria lui înţelegere.
    La un moment dat, CINEVA, puţin mai inteligent, cunoscător, cu HAR, a încercat să definească aceasta DIVINITATE, iar RITUALURILE să-le uniformizeze şi să-le conducă după stiinta sa... Aşa a apărut RELIGIA...Cum apariţia acestor conducători religioşi s-a făcut simultan în mai multe arii geografice, şi religile au fost mai multe, cu proprile lor canoane, idoli, sfinţi, divinităţi, şi în special  PROFEŢI şi CONDUCĂTORI RELIGIOŞI, religile erau diferite şi diversificate funcţie de zonă geografică, manifestări climaterice, necesităţile vieţii umane, şi nu în ultimul rând gradului de intligentă, cunoaştere şi cultură a PROFETULUI devenit PREOT ori ŞAMAN.
    La noi în ţară prima consemnare a SPIRITULUI RELIGIOS, o întâlnim(după istoricul Dan Oltean, în vol. "Religia Dacilor"), în secolul VII, cel târziu VI, înainte de Cristos. În aceasata perioadă este consemnat de către existenţa documentelor antice regatul condus de REGELE şi PREOTUL ZAMOLXIS. Religia se pare că era monoteista, cu ofrande aduse unei singure divinităţi supreme, dar care ţinea cont de tot ce există pe acest Pământ, iar VIAŢA era înţeleasă în contextul NEMURIRI şi perpetuării.
   Toate bune şi frumoase la începuturi de CREDINŢĂ, până când înaltul SPIRIT AL UMANITĂŢII, a început să fie alterat de LĂCOMIA, INFATUAREA, DORINŢA de PUTERE, a celor care s-au transformat peste noapte în REGI şi CONDUCĂTORI RELIGIOŞI.
    De aici au început necazurile...IMIXTIUNI în SPIRITUALITATEA CELORLALŢI, încercări de CONVERTIRE RELIGIOASĂ, RĂZBOAIE, INCHIZIŢIE, CRUCIFICARE, MOARTE...Despre ce vorbim?
    Referitor la noi trebuie să observăm o particularitate deosebită a CREŞTINĂRII neamului DAC. Creştinarea după toate izvoarele istorice acceptate şi de biserică, a fost făcută pe aceste meleaguri de Apostolul Andrei... Dar cum?
    Acesta a găsit aici un popor cu o religie MONOTEISTĂ, un popor care din punct de vedere SPIRITUAL esra condus de ASCEŢI ÎNŢELEPŢI, care trăiau în munţi(nu preoţi înzorzonaţi de aur şi odăjdii), care ridicau SPIRITUAL  comunităţile de pe aceste meleaguri. Creştinarea a fost uşoară existând o singură divinitate şi un APOSTOL care...(o să fiu hulit, excomunicat, înjurat, dar trebuie să o spun) Şi-a făcut propria CRUCE...CRUCEA SFÂNTULUI ANDREI !
   V-aţi întrebat  de ce? Poate că aici şi-a găsit ADEVĂRUL SPIRITUAL şi nu în CREŞTINISMUL IUDAIC, care l-a sacrificat pe ISUS pe CRUCE, preluând-o ca simbol...Dar nu asta doream să vă spun.
   Doream să vă atrag  ATENŢIA, asupra PERICOLULUI  IMIXTIUNII SPIRITUALE  în viaţa oamenilor. A multitudinii de CREDINŢE şi RELIGII, care defapt astăzi aduc DISCORDIE în OMENIRE...SĂ FIE ASTA CREDINŢĂ, SPIRITUALITATE, LUCRURI PLĂCUTE  DIVINITĂŢII?
   Trăim astăzi o invazie a ISLAMULUI în Europa, şi a ALTOR ORIENTĂRI RELIGIOASE, care acum lovesc direct în RELIGIA CREŞTINĂ(şi aşa SCHISMATA) în două biserici antagonice, cu proprile canoane, şi proprile INTERESE...Trăim astăzi o VIZITĂ PAPALĂ, pe un teritoriu ORTODOX, cu credincioşi majoritari ORTODOCXI...dar tot CREŞTINI...Eu aş spune:
                                                       DACI ÎNCREŞTINAŢI !
   Închei dizertaţia mea printr-o singură dorinţă...RECUNOAŞTEŢI-NE SPIRITUALITATEA NOASTRĂ, imixtiunea în SPIRITUALITATEA NOASTRĂ nu poate fi tolerată, CREDINŢA NOASTRĂ ZAMOLXIANA nu poate fi ştearsă din istorie, ocultata, minimalizata, ucisă
                                              "SUNTEM DACI ŞI PUNCTUM" !

SERB MARCEL GHEORGHE                                                                      01.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu