marți, 13 septembrie 2011

SLUTENIA SI FRICA DE ADEVAR


Reflectiia propriei imaginii in oglinda, atunci cand iti prezinta cruda uratenie e greu de acceptat. Cauti sa gasti, sa te agati de ceva care sa estompeze din cruda realitate a urateniei tale. Extrapoland la societatea noastra romaneasca, uratenia mizeriei cotidiene in care ne scaldam, culminind prin hohotele de ras ce strabat de peste hotare, ne doare atat de mult incat refuzam sa o acceptam. Multi cautam frumosul in urat, incercand sa-l ascundem sub fardurile minciunii, indolentei, patriotismului prost inteles si a incapacitatii de a recunoaste si a inlarura URATUL.
Refuzam sa facem o analiza pertinenta a aparitie MIZERIEI in societatea noastra de teama sa nu recunoastem ce a fost bun inainte, ce am facut rau pentru a merge spre viitor si ce facem rau in prezent. In acest fel MIZERIA vietii cotidiene in toate domenile se manifesta pregnant zi dupa zi, inabusindu-ne existenta. Murdaria care ne acopera astazi orasele, mizeria morala in care inotam zilnic alaturi de semeni nostrii, promiscuitatea fiecarei zile traita in acceptul situatiei de fapt, fara pic de revolta din partea noastra, zbarceste si mai mult chipul nostru din oglinda.
Acceptam si toleram zi dupa zi o libertate de exprimare prost inteleasa, o libertate politica inundata de balele lacomiei si setei de putere, o lipsa totala de educatie si cultura acutizata de infatuare, impertinenta, obraznicie si MANELIZARE a societatii, o mizerie umana ce se scalda in orasele noastre inabusite de gunoaie, cainii vagabonzi si sobolani.
Vedem chipul urat al societatii noastre actuale si refuzam sa-l acceptam, ni se arata acest chip de cei cu care convietuim in Europa si afisind un fals patriotism fugim de adevar. Continuam si persistam in uratenia nostra infestand cu mizerabila noastra existenta si celelalte civilizatii si popoare, devenind un blestem pentru noi si pentru ei.
Chip urat al democratiei si libertatii prost intelese, nu iti este frica ca oglinda care iti prezinta uratenia o sa se sparga si o sa ai sapte ani de ghinioane. De ce nu accepti propria-ti uratenie si sa treci la radcalismul unei operatii estetice, chiar daca aceasta este dureroasa si costisitoare.
Iti lipseste curajul , iti lipsesc solutile, iti lipseste barbatia ingropata odata cu demnitatea nationala. Risti ca ramand in actuala postura uratenia sa devina proverbiala, mizeria sa te caracterizeze, devenind "ciumatul" societatii umane.
Ce urat si trist e chipul Romaniei mele de azi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu