vineri, 6 ianuarie 2012

INAINTE A FOST CUVANTUL


Din punct de vedere biblic citatul suna cam asa “ La inceput a fost cuvantul si cuvantul era la Dumnezeu “ apoi a inceput marea facere. Extrapoland putem spune ca inainte de toate gandim, apoi cuvantam si mai apoi actionam si creeam. O fi valabil si pentru noi sau numai pentru Dumnezeire.
Oricum cuvantul este periculos, daca nu este bine gandit si rostit, daca urmareste un scop si mai ales sa faca rau, daca este patruns de rautate, fatarnicie, inselatorie, mincinos si calomnios. Spun aceste lucruri si ma gandesc la cei ce astazi au pus mana pe condei si au inceput sa mazgaleasca prin gazete, ma gandesc la cei ce cuvanteaza la radio si la televiziune, ma gandesc la cei ce cuvanteaza prin parlament, guvern si presedentie. Au analizat oare acesti oameni inainte de a deschide gura “puterea cuvantului”, sunt constienti de faptul ca folosind cuvintele fara a fi manati de cinste, dreptate si adevar, comit un mare sacrilegiu si se pun in slujba raului. Urmarind pressa , audiovizualul, observ cu stupoare cum din condee si din gura unora ce cuvanta, se revarsa “mari de venin”. Sunt constienti acesti oameni ca ce le iasa pe gura, ca ce astern pe hartie prin raul exprimat pun in pericol semenii si intreaga umanitate.
Ma indoiesc ca majoritatea cuvantatorilor gandesc, ma indoiesc ca acestia cuvanta urmarind binele si observ ca in majoritatea cazurilor cuvanta in interes personal sau urmarind scopuri si interese. Ma intreb daca divinitatea a lasat “cuvantul “ pentru a fi terfelit in acest mod, sau acesta a ajuns din sublim in derizoriu.
Am meditat la aceste lucruri scarbit de “limba de lemn a politicienilor “ ingretosat de propaganda ieftina si partinica din mass media, si nu in ultimul rand de prostia si naivitatea unor tineri ziaristi , care pentru a urca in cariera fac jocurile trusturilor de presa politizate.
Cuvantul, adus de la sublim la derizoriu este ultima reflectie cand citesc multe articole pe ZIARE .com, unde redactorii sunt si comentatori pe forum, incercand printr-un maxim efort sa impuna un mod de gandire si orientare.
De ce va bateti joc de cuvinte ? INTELEPT UNEORI ESTE SA TACI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu