joi, 5 ianuarie 2012

VIATA ESTE UN FLUVIU. INOATA.


L-am citat pe Buddha… Asa este. Copii, tineri, adulti, batrani, inotam in fluviul vietii.
Fiecare dintre noi inotam dupa stiinta si puterile noastre. Unii inoata mai repede, alti mai incet, unii osteniti se duc la fund epuizati in lupta cu curentul potrivnic, alti inoata spre un mal, s-au altul, incercand sa iasa la liman inainte de capat, alti se prind osteniti de orice I poate sustine la suprafata. Putini sunt cei ce incearca sa inoate pana la capat si reusesc. Ce obtin ? Multumirea lucrului dus pana la capat in mod corect si constient.
Acest lucru nu se obtine usor, trebuie sa inveti sa inoti bine in “fluviul vietii”, care uneori curge lin, alteori mai tumultos. Trebuie sa perseverezi si sa ai o buna rezistenta fizica si psihica, pentru a rezista tentatiei de a iesii la un mal inainte de capat, s-au de a te prinde de orice, ce te-ar ajuta sa plutesti.
Apele “fluviului vietii” sunt limpezi sau tulburi functie de timpurile curgerii, iar tu “inotatorule” trebuie sa te mentii la suprafata indiferent de apa, pentru ca esti nascut din lut si apa, peste care s-a suflat focul viu.
Pentru ca suntem la inceputul lui 2012, m-am gandit ca poate acest “fluviu al vietii” ar putea sa ajunga la finalul curgerii sale, in marele “ocean universal”
Esti pregatit “inotatorule” sa faci fata imensitatii ? Esti pregatit “inotatorule” sa te mentii la suprafata , in eternitate ? Esti pregatit “inotatorule” sa fi inconjurat si integrat in “oceanul universal” …..Mediteaza la acest lucru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu