sâmbătă, 17 martie 2012

DORINTA, NEFERICIREA FERICIRII


Dorinta arzatoare a fiecarui individ este atingerea sentimentului de FERICIRE. Dar tocmai “DORINTA” individului il indreapta pe acesta pe drumul sinuos al NEFERICIRII.
Suntem inconjurati de tentatii, care genereaza DORINTE, mai mult sau mai putin realizabile, iar insuccesele ne imping in bratele NEFERICIRII si deznadejdii.
Dar oare ce ne trebuie sa fim fericiti ?…Functie de individ acest sentiment al FERICIRII poate fi satisfacut de A AVEA : putere, faima, bani, lux, femei si cate alte desartaciunii.
Incepe goana individuala dupa DORINTA fiecaruia, iar insuccesul duce invarabil la NEFERICIRE.
Categoria mai sofisticata a OMULUI, aceea care are ca deziderat cunoasterea, cautarea intelepciunii, pacea si linistea sufleteasca, aprofundarea intelegerii VIETII, nu este lipsita, sau poate este atinsa si mai mult de acest sentiment de FERICIRE – NEFERICIRE, vorbindu-se de acele persoane deosebite dar neintelese, care fiind vesnic in cautare si dorinta de intelegere, ajung sa-si simta limita si neputinta.
Se pare ca vorbim de iluzie cand ne referim la FERICIRE. La o stare si o traire de moment pe timpul realizarii unei DORINTE, care genereaza o alta DORINTA si o alta DORINTA, iar simplu esec al acesteia iti pune in fata invariabilul NE la FERICIRE.
Ce m-a determinat sa meditez la acest aspect ? Observarea cu atentie a tinerei generatii, vesnic in goana dupa putere, faima, bani, lux, femei, care-si iau zilnic un SUROGAT de asa zisa FERICIRE, din distractii ieftine, scaldate in alcool, muzica proasta si scurtul vis al banului din buzunar. A doua zi cu buzunarul putin mai gol, cu o greata si puternica durere de cap, parasit de partenerul de chef, este trezit de cruda realitate a NEFERICIRII prezentului, avand o noua DORINTA, sa-l lase greata si durerea de cap, sa mai aibe bani, partener si parte de o alta distractie ieftina….Cum se simte ?….Evident NEFERICIT
Fericirea ca surogat, un sentiment trecator limitat de timp si spatiu este invariabil in aceasi oala cu cruda nefericire, calcandu-si pe urme mereu.
OAMENI incercati ca DORINTA voastra sa fie de bun simt si realizabila mereu pentru a fi FERICITI si renuntati la SUROGATE.
SANATATE SI FERICIRE VOUA TUTUROR !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu