duminică, 11 martie 2012

SA VORBIM , VORBE


Incerc sa-mi limpezesc mintea si sa incerc sa inteleg lumea. Contemplu, meditez, analizez si incerc sa inteleg cea ce nu poate fi inteles, nici prin prisma lumii materiale, nici a celei spirituale. LUMEA !Ancorandu-ma in realitatea pragmatica si traind zilnic in iuresul vietii cotidienee, ma lovesc la tot pasul de minciuna politicianului, de fatarnicia semenului meu care alearga dupa un trai mai bun, de egoismul fiintei umane, care in conformitate cu instinctul de supravietuire, calca pe capul meu pentru a ajunge la suprafata.
Abordand problema vietii din punct de vedere spiritual, incerc sa patrund in cercurile in care, viata este privita din alt punct de vedere si constat ca de la teorie la practica, de la vorbe la traire, este o cale foarte lunga.
In concluzie, totul se rezuma la intentie si vorbe. As vrea sa fac, as vrea sa fiu, as vrea sa traiesc, dar invarabil ma lovesc de as vrea sa pot.
Si atunci intentia, dorinta, se rezuma la……sa vorbim, vorbe.
Dorim LIBERTATE, dar traim dupa regulile si canoanele impuse de societate, dorim o viata sanatoasa, dar nu putem renunta la placerile vietii, dorim intelepciune, cunoastere, dar acceptam si preluam cea ce ni se ofera pe “tava informatiei” prin diverse forme , invatamant, bibliografie, presa, etc. oprindu-ne in a asimila cunostiintele care nu sunt obtinute din propriile trairi. Nu ne intrebam, daca ele reflecta adevarul, daca urmaresc ceva, daca ne definesc, daca sunt esntiale vietii noastre.
Imi amintesc o replica dintr-un film. “ Ce este aceasta lume, Otilia sa-mi spui ? “….. Este o intrebare la care incerc sa raspund, fara a vorbi, vorbe, traind asa cum traiesc. ………………Voi ce pare aveti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu