vineri, 14 octombrie 2011

CRIZA GENERALIZATA A UMANITATII


Subiectul de actualitate in zilelor noastre se imparte intre criza economica ce se revarsa asupra intregii lumi si dezastrele naturale ce se petrec cu frecventa zilnica. Este suficient sa deschizi televizorul, radioul, ziarele sau netul si stirile despre dezastre naturale constand in cutremure, furtuni, alunecari de teren, tzunami, taifunuri, etc; te lovesc cu tragismul lor. Apoi comentarii nesfarsite a politicienilor si analistilor economici te inspaimanta cu efectele crizei economice mondiale, aducatoare de masuri de austeritate. Ca ziua sa-ti fie si mai frumoasa aceleasi mijloace mass media te informeaza despre o serie de infractiuni comise cu violenta deosebita, atat in tara cat si in intreaga lume.
Sa tot traiesti si sa te simti fericit dupa aceasta avalansa de informatii, sa fi optimist si sa speri la un viitor luminos si sa-ti creasca apetetitul de viata si munca.
Adevarul este ca intreaga umananitate a intrat in CRIZA GENERALIZATA. Si aici vorbim de o criza morala, educationala, culturala, economica, o criza a sanatatii umane, o criza psihologica, sociologica si psihica a intregii umanitati.
Umanitatea in zbaterea ei de a supravietuii a imbratisat ideologii si sisteme de a lungul istoriei, cand de dreapta , cand de stanga, cand un fel de amalgam a acestor doua extreme, dar mereu a fost impartita intre puternici si slabi , bogati si saraci. Aceste extreme au dus mereu la confruntari, razboaie si crize, mai mici sau mai mari care au facut ca umanitatea sa regreseze si sa o ia mereu de la capat.
In aceasta situatie ne aflam si acum, dar acutizata se pare de o nemultumire a suportului umanitatii, mama noastra TERA. Nemultumita si ea probabil de conflictele rasei umane si dezamagita de aceasta specie se cutremura zilnic, rabufneste prin porii vulcanilor, isi involbura apele si ne avertizeaza zilnic, ca nu este nevoie sa ne omaram intre noi, pentru ca ne poate ajuta si se poate auto curata de mizeria umana. Este AVERTISMENTUL mamei noastre TERA.
In acest context as face un apel la puternicii lumii sa mediteze la alternativa unei vietii a rasei umane lipsite de conflicte, crize, razboaie. La alternativa pacii sociale in care umanitatea sa se gandeasca doar la progresul tehnic , stintific, aducator de bunastare si supravietuire a rasei umane. Acest lucru este realizabil in contextul in care cei puternici, cei bogati realizeaza ca puterea si bogatia nu-I fereste de distrugere, moarte si disparitie a propriei rase.
MEDITATI LA CE SE INTAMPLA ZILNIC SI REALIZATI PERICOLUL ACTUAL !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu