marți, 4 octombrie 2011

MAZGALICII


Graffiti este un termen general referitor la inscriptile caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereti sau alte suprafete publice sau private, care nu sunt destinate acestui scop. Aceasta este definitia pe care o puteti gasii despre ce inseamna a murdarii totul in jurul tau, cu tembelismul si frustarea unor minti bolnave.
Plimbandu-ma prin Bucuresti, constat de la o zi la alta, ca pe langa mizeria cotidiana trebuie sa ne lovim si de o mizerie a modei actuale, a existentei tanarului “cool”, frustat de atata libertate, incat trebuie sa-si marcheze teritoriul, intocmai ca si cateii in calduri.
Nu exista fatada de bloc, casa, nu exista garduri, statui, banci, mijloace de transport in comun, loc, spatiu, pe care “tanarul murdarici” sa nu-l improste cu vopseaua mizeriei sale.
Incerc sa inteleg patalogia acestei boli psihice, sa inteleg daca “mazgaliciul” pe langa aceasta manifestare a mizeriei sale umane, vine din necesitate sau tembelism. Analizez “mizeria mazgalelilor” incercand toleranta acelora ce o considera arta new age. Constat ca si “mazgaliciul” si “mazgaleala” sa, nu sunt decat simptome ale bolilor raului de azi.
Intr-o societate in care cultura a fost inlocuita cu kitsch-ul, muzica cu maneaua, de ce nu si arta sa fie inlocuita cu graffiti. Cultura tanarului “cool” se rezuma astazi la o bratara si un lant gros cu cruce mare, maneaua ascultata la maxim in decapotabila si bidonul de vopsea cu care-si marcheaza teritoriul cu propria-I mizerie animalica.
Pacat ca toate aceste mizerii lovesc si in noi, pacat ca aceste mizerii tulbura viata normala a majoritatii, pacat ca datorita libertati si tolerantei prost intelese trebuie sa le acceptam mizeria. Pacat de ei ca s-au nascut oameni plini de frustare, incultura si murdarie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu