sâmbătă, 18 februarie 2012

MAGIA LIBERTATII


Nimeni nu va putea sluji la doi stapani.
Caci sau va ura pe unul si va iubii pe
celalalt, sau va tine la unul si-l va dispretui
pe celalalt. Nu puteti slujii lui Dumnezeu si lui
Mamona

Cu alte cuvinte , OMUL , fiinta creata de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea sa, are un sigur stapan. Cel ce la creeat , cel ce ea daruit viata si liberul arbitru. Liberul arbitru implică în esentă existenta libertătii ca stare de fapt, nu doar ca o stare mentală de posibilitate, căreia nu îi corespunde ceva efectiv. Si in acest caz fiinta umana conform definitiei liberului arbitru este independenta , nesupusa nimanui, neingradita de dogme, legi, norme, obligatii si indatoriri, PUTAND SA ALEAGA INTRE A TRAI LIBER, SAU A SE INREGIMENTA SI SUPUNE SOCIETATII.
Insa, dealungul istoriei umanitatii, datorita slabiciunii, tendintelor de lene si comoditatate, unii dintre indivizi societatii umane au acceptat jugul sclaviei si tutela unui stapan care sa-I organizeze, sa decida pentru ei si sa apere comunitatea. Astfel, a aparut comunitatea statala, care in decurs de milenii intarindu-si formele si mijloacele de conducere a pus capat libertatii individului, silandu-l sa-si traiasca viata dupa dogme, legi, norme, obligatii si indatoriri. Mai, apoi odata cu aparitia ideologiilor politice, libertatea individuala a avut si mai mult de suferit, indivizii societatii umane fiind inregimentatii in partide unde trebuie sa respecte stricta disciplina de partid. Aceste fiind zise, astazi LIBERTATEA, este o himera dupa care multi alearga si putini reusesc sa o traiasca.
In contextul in care un idivid alege astazi sa traiasca liber, este privit cu neincredere de ceilalti membri ai societatii, este considerat REBEL, nesupus, ciudat, si daca prin mijloacele legale sau mai putin legale, de care dispune societatea, nu poate fi ingenuncheat, inregimentat in armata de robi a societatii statale,
condusa de ZEUL BAN , are o singura sansa sa-si traiasca existenta LIBER, izolandu-se de societate.
Dar sa nu uitam nazuinta existentiala a OMULUI…..DORINTA DE LIBERTATE.
VA DORESC SA FITI LIBERII !…VA DORESC SA VA BUCURATI DE LIBERTATE ! …… VIATA SI LIBERTATEA SUNT DARURILE DIVINITATII CE NU POT FI LUATE DE NIMENI. BUCURATI-VA DE ELE !

Uitati-va la pasarile cerului, ele nici nu seamana,
nici nu secera si nici nu strang nimic in granare si tatal
vostru cel ceresc le hraneste.
Oare nu sunteti voi
cu mult mai de pret decat ele ?
TRAITI LBERI CA PASARILE CERULUI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu